Това са първите симптоми на болестта рак - не ги подценявайте

От ЛентаБГ | Категория: Lifestyle 27.10.2014

Какви са първите симптоми на болестта рак?

От съществено значение за навременна диагноза и започване на лечение при болестта рак са точно онези неща, които подсказват, че раковите клетки атакуват. Внезапна загуба на тегло, промяна в цвета на кожата, необичайно висока температура – всички тези симптоми могат да посочат, че навярно имате рак. С течение на времето  се появяват и други, но дотогава вече трябва да сте посетили лекар и да сте се осведомили за основните характеристики на заболяването.

СИМПТОМИ, КОИТО СЕ НУЖДАЯТ ОТ СПЕЦИАЛНО ВНИМАНИЕ!

болестта рак

Ето симптомите при болестта рак!

Основни или първични симптоми на болестта рак не се срещат във всички случаи на рак и могат да бъдат общи за други заболявания. Въпреки това, трябва незабавно да се консултирате с лекар, така че той да ви прегледа и направи нужните изследвания, ако имате най-малко един от признаците от списъка по-долу:

1.Смущения в половата система и нарушения на стомашно-чревния тракт: хроничен запек или диария, промяна на броя на изпражнения и цвета. Всичко това може да означава –  рак на дебелото черво. Когато има болезнено уриниране, кръв в урината, трябва незабавно да се свържете с лекар. Твърде честото уриниране, без видима причина, може да бъде симптом на рак на простата.

2. Поява на  рани и язви. Често туморът е  „маскиран“ като язва, но кърви много. Малки ранички в устата, които не се лекуват – може също могат да са  рак. Ранички на  на вагината или пениса, освен да говорят за сериозна инфекция на тялото, могат и да са рак на половите органи.


3. Гной или кръв. Много често при поява на гной и кръв, то ракът вече е в напреднал стадий – болестта се е развила много отдавна. Храчене на гной с кръв – има голяма вероятност за  рак на белия дроб , а ако кръвта е намерена в изпражненията – рак на дебелото черво. Изтичането на  кръв  или секрет с гной от зърното – пряк признак за рак на гърдата.

4. Твърди бучки в различни части на тялото, които се опипват през кожата (в тестисите,  гърдата) – също често са признаци на болестта рак.

5. Затруднено преглъщане, както и стомашно-чревни проблеми, като например киселини в стомаха, болки в епигастриума – тези симптоми  също сигнализират за рак на стомаха или червата.

6. Появата на нови бенки или брадавици, които променят своите цветове и форми са основателна причина за безпокойство. Често това е знак на меланома , което може да се лекува в ранен етап.

7. Дрезгав глас, упорита кашлица е често срещан симптом на рак на белите дробове, ако гласът се губи – ова може би е признак на рак на щитовидната жлеза или гърлото.
Източник: zdrave.wsloading...
Виж всички коментари

Напиши коментар

 |  Вход с Facebook

Задължителните полета са маркирани *

Напиши коментар

11 Коментари

 1. Кънчо П...деров 20 Jun 2016

  Авторът на статията има рак на мозъка...

 2. ани 14 Mar 2016

  Идиоти,само плашат хората.

 3. Цветелина 27 Dec 2015

  Много поучителна лексия.Желая ви Весели празници.

 4. дара 03 Nov 2015

  а затруднено преглъщане и загуба на тегло е признак и за рак на хранопровода...

 5. Kras 25 Oct 2015

  По-добре навреме отколкото късно ако въобще е възможно лечението(пълното излекуване без последствия)

 6. Вероника 26 May 2015

  Погледнете сайта в долния коментар , който публикивах. Там пише за един ефективен метод на лечение

 7. каза 22 Apr 2015

  И как точно лекарите ще излекуват рака?Химиотерапията и операцият убиват и осакатяват.

 8. ivanka petkova 19 Apr 2015

  Това не са простотии,напротив много важна информация.Това че темата е плашеща за някого сам съгласна ,но всеки лекар казва че е добре да се самоизследваме.Това ще ни помогне за по бързото откриване на самото заболяване.А не после да обвиняваме лекарите, че не са направили достатъчно за излекуването на болестта.

 9. niki 14 Mar 2015

  Как може да пишете такива простотии.

 10. Nadya 20 Nov 2014

  Много глупава статия, наистина елементарна.

Социални мрежи

Последвайте ни в социалните мрежи, за да получавате най-актуалните новини от нас!

Реклама