Всеки има какво да крие: Google залят с молби за изтриване на информация

От ЛентаБГ | Категория: Свят 31.05.2014

Европейците и особено публичните личности проявяват сериозна загриженост каква информация може да бъде намерена за тях в интернет. 

Дни след като Съдът на ЕС реши, че гражданите на Общността могат да поискат техни лични данни да бъдат заличени от най-голямата търсачка, Google вече е залят с подобни молби.  

Постановеното от магистратите "право да бъдеш забравен" поставя компанията пред сериозни проблеми. В момента във фирмата трескаво се търсят начини как да се справят с наводнението от исканията за заличаване на информация, твърди Daily Mail, позовавайки се на анонимен източник. 

Решението на съда засяга 500 млн. души, като Google е задължен да заличава всички данни, които са "неадекватни, ирелевантни  или вече не са актуални. В случай че компанията не премахне такава информация, тя е заплашена да плати глоби. 


Според изпълнителния директор на фирмата Ерик Шмид решението на магистратите е противоречиво, тъй като противопоставя правото да бъде забравен на правото на бъдеш информиран. 

От Google коментират, че трябва да наемат армия от експерти от всички 28 страни членки на ЕС, за да се справят с исканията за изтриване на данни.  

Съдът отсъди в ущърб на най-голямата търсачка след жалба на испански адвокат. Причината за това е, че в мрежата още има информация за юрист за разпродаване на имуществото му, което се е случило много отдавна. 
Източник: inews.bgloading...
Виж всички коментари

Напиши коментар

 |  Вход с Facebook

Задължителните полета са маркирани *

Напиши коментар

0 Коментари

Социални мрежи

Последвайте ни в социалните мрежи, за да получавате най-актуалните новини от нас!

Реклама