Кой разделя БСП?

От ЛентаБГ | Категория: Новини 05.04.2016

нгел Найденов излезе с идеята, че БСП е в мъртва точка, от която, според него, ще я извади управлението на коалиция между всички леви, включително и АБВ. А преди време, ако БСП бе станала част от управлението, то щяла да попречи на неолибералния модел да се шири. Интересно как можеш да попречиш на нещо, когато станеш част от него? Тази теза беше присъща на АБВ, които считаха, че могат да седят на два стола -  ГЕРБ и БСП. Ту са в упралението със социалния си министър, ту  извън него, когато става дума за леви политики. Тази шизофрения, която завладя голяма част от политиците коства много на гражданите. Факт  е, че 43-то НС има най-странната структура, защото всяка партия има своя уродлив дубликат -  БСП- АБВ;  АТАКА-ПФ; ГЕРБ- РБ; ДПС- ДОСТ. И целият този каламбур определено не може да се нарече стабилен, но е факт, че мъжът на омбудсман Манолова винаги е спомагал за нестабилността, както в държавата, така и в собствената си партия, макар единствените му лостове да остават евтин популизъм.

Разбира се, Найденов не е сътворил самостоятелно опорните си точки, които предвид конгреса на столетницата  не увеличават обема си,  а само смехотворното си звучене. В тези дела другарски му е помогнала и Корнелия Нинова, която участва с отвращение в опозицията, подобно на ДСБ, които участват със същото отвращение в управлението.

В това обливане по медиите от Корнелия и  цялата й малобройна свита остава един въпрос – откъде тя има средставата, за да си позволи такова отразяване? Отговорът на въпроса не се крие толкова в нейната собствена сила, колкото в желанията на определени политически и бизнес кръгове да овладеят БСП и да я вкарат в едно убийствено за нея управление. Очевдино е, че нито ГЕРБ, нито АБВ имат интерес от това БСП не просто да продължи да съществува, а да върви по линията на една лява политка, която се припознава от хората. Видно е, че и всичко се корени в това ръководство, което е взело решението за левия курс, който трън в очите на всички десни. Това проличава и в кампанията тези дни на структури от страната срещу депутат Янаки Стоилов. Под жълти заглавия в треторазрядни едни хора обясняват как изчезват протоколи, унищожават се други и подобни нелепици, които са в стилистиката на ГЕРБ по време на избори, но не и на БСП. Истината, която е неудобна е, че за да се спре един порочен дългогогодишен процес, то трябва да се изпълняват решенията на уста на партията, факт, който не е познат на формациите, които са създадени с цел разпределяне на средства и власт. БСП функционира подобно на всяка една нормална партия -  има уст йерархия, но и очевидно прекалено много демокрация, която се е изродила. Когато тези, които говорят за омпроматна война между  основните претендентите и леят ред след ред за това как всички трябва да гледаме доборото на партията, то е добре да се замислят дали и те самите го правят. 


Източник:blitz.bgloading...
Виж всички коментари

Напиши коментар

 |  Вход с Facebook

Задължителните полета са маркирани *

Напиши коментар

0 Коментари

Социални мрежи

Последвайте ни в социалните мрежи, за да получавате най-актуалните новини от нас!

Реклама