Големите лъжи на ГЕРБ стават все по-видими!

От ЛентаБГ | Категория: Новини 05.04.2016

На 1-ви април е нормално да се шегуваме помежду си, но не бива шегата да се превръща в норма. Управляващите не спират да се „шегуват”, а на хората вече не им е до шеги. 

„Мъжкото момиче” на ГЕРБ, министър Лиляна Павлова, се пошегува с шофьорите миналата година, като заяви, че винетките няма да поскъпват, защото в правителството имали „ангажимент цената да е социално поносима”. А когато, само след няколко месеца, стана ясно, че стикерите скачат с 50%, уточни: „Който не желае, да не ги купува” – това вече съвсем сериозно! Зад увеличението на винетките се крие още една шега, на която още не сме разбрали какво й е смешното – парите били нужни за магистралите... Те не бяха ли все нови и в гаранция?

Стана ясно, че поскъпва и транспортът в столицата. И тук смешното е в обърканите аргументи на управата на ГЕРБ – уж парите били необходими за нови автобуси, а пък по-скъпото билетче било, за да накара хората да пътуват с карти, които нямало да поскъпват. Така, така – най-смешни са абсурдите!

Делян Добрев и Теменужка Петкова дойдоха на власт с уверението, че цената на тока няма да се вдига, но миналото лято стана ясно, че и това било шега. Друго тяхно хитроумно хрумване е да се шегуват вече година и половина с всички, че били предоговорили условията с ТЕЦ-овете Марица 1 и 3. Няма такова нещо - българите изплащат чуждата инвестиция скъпо и прескъпо, докато управляващите се забавляват с хубавите си шегички.

Министър Москов вероятно има най-силно развито чувство за хумор. Той измисли нещо, което нарича "реформа", но не е повече от хаос и злоупотреби. Първата година убеждава всички колко е хубава тази реформа, а след вота на недоверие и решението на Конституционния съд срещу неговата "реформа" самичък започна да си я отменя. Голяма шега!

„Социалният коректив” – в лицето на министър Калфин – коригира ли, коригира всяко наше социално предложение, вместо сам да се сеща и да прави социална политика. Такава шега като пенсионната му реформа просто няма – хората не живеят толкова, колкото ще трябва да работят. Смешни са и празничните добавки за бедните пенсионери – предлагам вместо великденски да ги наричаме първоаприлски. На шега е и демографската му политика – ще спасява България тогава, когато вече няма да я има. А другата голяма шега е, че напоследък социалният коректив започна да става социален "копи-пейст", като се опитва да присвоява и да приписва за своя идея всички хубави политики на нашата партия. Но не му отива, защото е видно, че не му идва отвътре.


Образът на военния министър Ненчев щеше да е смешен, ако не беше трагикомичен. След като го видяхме в ролята на летец-изпитател в един от двата ремонтирани изтребителя, какво ли предстои – полет до Луната, спускане в Марианската падина... А, да – заради политика като неговата отдавна не сме авиационна сила и космическа държава, а подводниците ги бракувахме, останаха без батерии...

Голям зевзек ще излезе и финансовият министър Горанов! Поколения наред ще плащат неговите 16 млрд. лв. нов дълг. Така и не разбрахме за какво му е, след като 20 млн. лв. за майките са прекалено голяма сума за правителството. 

Премиерът Борисов – какво да го кажем за него? Ако му махнем шегите, нищо няма да остане! Той се шегува с народа начело на това шегаджийско управление...

Източник:blitz.bgloading...
Виж всички коментари

Напиши коментар

 |  Вход с Facebook

Задължителните полета са маркирани *

Напиши коментар

1 Коментари

  1. Мария-Мираunwist 05 Apr 2016

    Всеки съди по себе си и вижда в другия своя огледален образ , но ,,На чужд гръб - 100 тояги са малко!"\поговорка\

Социални мрежи

Последвайте ни в социалните мрежи, за да получавате най-актуалните новини от нас!

Реклама