Ужас! Вижте какво се случва на човек при автоимунни заболявания

От ЛентаБГ | Категория: Забавление 11.06.2016

Какво да правим?

Автоимунното заболяване се дължи на пълно нарушение на имунната система. В края на краищата, като се започне с унищожаването на орган или тъкан, започва процес на унищожаване на целия организъм.

Най-честите автоимунни заболявания днес са: СПИН, Базедова болест, болест на Грейвс, тиреоидит на Хашимото, системен еритематозен лупус, диабет тип 1, множествена склероза, птичи грип, ревматоиден артрит, склеродерма, витилиго, синдром на Сьогрен, болест на Крон…
Най-лошото е, че това не е целият списък на автоимунни заболявания, които влияят на човешкото тяло.

Независимо от факта, че първото автоимунното заболяване е било диагностициран преди повече от 100 години, томеханизмът на развитие и на причините за заболяването не са изследвани задълбочено. Известно е, че това е резултат на нарушения на функциите на имунната система на човека.
Например в развитието на системен лупус еритематозус и Базедова болест участват Т-супресорни лимфоцити. Тяхната основна функция е да регулират имунната реакция в организма при попадане на вируси и бактерии. При автоимунни заболявания, Т-клетките не реагират, а в някои случаи тяхното действие се блокира напълно. Обикновено, действието на имунната система на човека се определя от генетичните фактори.

Това означава, че автоимунно заболяване като , ревматоиден артрит – може да е наследено от някой от вашите роднини по права линия.

Човешката имунна система се сформира през първата година от живота, а най-накрая добива зрялост в периода от 13 до 15 години. Тя е предвидена да има реакция към вируси, чужди протеини и инфекция.
Този имунен отговор е необходим да се потискат и унищожават увредените клетки. Но в един момент, контролът на имунната система за подобна реакция на Т лимфоцити е блокиран в резултат на неизвестни причини.
В резултат се развива човешка имунна болест, тъй като Т-клетките започват да унищожават здрави клетки в тялото на човека.


Автоимунните заболявания на щитовидната жлеза засягат често жените, по принцип с такава диагноза е всеки седми жител на планетата.

Тиреоидит на Хашимото също е една болест с доста нежелани последствия. Четете ТУК.

Лечението на автоимунните заболявания има специфична ориентация и едоста продължително.
Източник: zdrave.wsloading...
Виж всички коментари

Напиши коментар

 |  Вход с Facebook

Задължителните полета са маркирани *

Напиши коментар

0 Коментари

Социални мрежи

Последвайте ни в социалните мрежи, за да получавате най-актуалните новини от нас!

Реклама