Въвеждат нова забрана за учениците

От ЛентаБГ | Категория: Lifestyle 02.09.2014

Забраняват на учениците използването на смартфони в училище

От новата учебна година влиза в сила нова забрана за учениците.

Учениците ще бъдат допускани в училище само ако цената на телефона е под 50 лева.
Мнозина от училищните директори вече са въвели тази забрана, докато други все още обмислят да забранят тотално смартфоните в училище.
Ръководството на 51 СОУ „Елисавета Багряна” в София ще запише в правилника си, че учениците ще могат да носят телефони в училище, чиято цена не надвишава 50 лева. Това стана ясно от директора на училището Асен Александров.

Забраняват на учениците използването на смартфони в училище

Забраняват на учениците използването на смартфони в училище

Причина за въведената забрана са както кражбите на скъпите мобилни телефони, а и фактът, че всеки от преподавателите губи поне по пет минути от часа, в разпра с учениците със скъпи мобилни телефони, които по цял чяс стоят в нета. Освен всичко друго те създават комплекс на учениците, чиито родители не могат да си позволят подобна екстра и са им купили по-обикновени телефони.
В този ред на мисли Александров е категоричен, че не може да се създава равенство с униформите, а в същото време социалните различия да изпъкват чрез мобилните телефони.


119 СОУ в София също въвежда по-строги правила за мобилните телефони. Учениците вече ще трябва да оставят мобилните си на бюрото на учителя преди започването на часа, каквато е практиката по време на изпити.
Освен това телефоните трябва да бъдат изключени.
При неспазване на правилата е предвидена система от наказания за учениците. Сред мерките са от съобщаване на родителя, през забележка до полагане на обществено полезен труд в сградата или двора на учебното заведение.

Броени дни преди началото на учебната година в много от учебните заведения кипят ремонтни дейности.
За това как върви ремонтът, следят изкъсо общините.
В Благоевград например експерти обикалят учебните заведения, за да констатират на място докъде са стигнали майсторите.
В две от учебните заведения в града са обособени нови класни стаи, а в други две – модерни кабинети, пише Блиц.

Източник: разкрития.комloading...
Виж всички коментари

Напиши коментар

 |  Вход с Facebook

Задължителните полета са маркирани *

Напиши коментар

123 Коментари

 1. лазаров 21 Aug 2017

  На вниманието на "трола"Ангел-ако Вие държите да бъде възпитаван ученика по вашият метод, не си пращайте детето си в училище, ами го подготвяйте у дома и да се явява за преминаване в следващия клас като частен ученик!!!

 2. Лазаров 21 Aug 2017

  Може би ще бъде оплюто предложението ми,но е време да се вземат мерки срещу глезльовците и мамините дечица и да се върнат оценките за поведението на учениците и при нарушения от вида на събиране на учебния процес и особено за насилие над учител да бъде изключван нарушителя от учебното заведение,без право на родителското "тяло" да се намесва при тези мерки.

 3. GG Bich 20 Aug 2017

  Какъв е смисъла да не ги носим като родителите ми са дали 800 лева за телефон а аз да не го ползвам

 4. GeorgeGlype 20 Aug 2017

  mlm leaks, предлагаю работу в сетевом маркетинге

 5. Djino13 19 Aug 2017

  Da inache uchitelite s s iphonchetata po cql chas sedqt inache vinagi e vajno

 6. aylin 19 Aug 2017

  da am ay4itelite 6te si idvat s novite si smartfoni nali a

 7. Ангел 19 Aug 2017

  Първо да сменят учителите, които губят интереса на учениците и тогава няма да го има проблема с ровенето в нета... а относно комплексите че не могат да пизволят скъп телефон те тогава да ги забранят със закон... тия хора се чудят вече какво да направят само и само изтръгнат личността от младите хора и да ги превърнат в комунистически роботи....

 8. MarishaCip 19 Aug 2017

  Юрист оказывает юридические услуги в Нижнем Новгороде по минимальным ценам, недорого, от ЮК Аарон! Фирма предлагает: смена видов ОКВЭД, абонентское обслуживание, вывод участников, подготовка и проверка любых правовых документов, регистрация и ликвидация ООО и ИП. Предлагаем сотрудничество с юридическими фирмами других регионов. Грамотные юристы юридической компании Нижнего Новгорода гарантируют эффективную, быструю работу и результат!
  http://aaron-nn.ru

  http://aaron-nn.ru/abonentskoe-yuridicheskoe-obsluzhiv

  [url=http://aaron-nn.ru][img]http://aaron-nn.ru/d/669617/t/v25/images/logo.png[/img][/url]
  ликвидация ооо нижний новгород
  юридические услуги канавинский район

 9. Qjtemihuq 19 Aug 2017

  nqma kak da stnae ***wiiiii

 10. Сандрина 19 Aug 2017

  Няма по-ъпсурдна тъпотия,която е възможно да се въведе!Ще накарате всички ученици да си купят обикновени телефони ли... По-ефективно би били слагането на обикновена кутия ,в която задължително да се поставят телефоните при влизане в час. Не знам защо се въвеждат неща,които са непосилни за изпълнение,ограничаващи личностната свобода.Поредната химера ...

Социални мрежи

Последвайте ни в социалните мрежи, за да получавате най-актуалните новини от нас!

Реклама